Fitnessfotografering i Ridhus – Kristin Winnergård – Del 1/3

För ca 6mån sedan så hade jag en fotografering på agendan som jag var otroligt sugen på – Att fotografera Kristin Winnergård(länk). Vi hade löst allt och planerat det hela, men när hon satt i bilen på väg till Uddevalla ifrån Göteborg så var min kropp grym på timing och jag fick ett epilepsianfall, så vi fick skjuta på det. Det har tagit ett litet tag, men Ä-N-T-L-I-G-E-N så fick vi till en tid för att fota henne!

Om jag var nervös innan? Yeap, galet. Jag har varit imponerad av Kristin sedan dag ett, och det var säkert flera år sedan jag snubblade över hennes konto på instagram(länk). Så, ja, jag var orolig att jag skulle gå all-in stalkerstyle och fråga hur hennes långväga släkting mådde ifrån en post som hon la upp för tre år sedan… Men, väl på plats så såg hon inte ut som att jag skrämt henne alltför mycket, så jag tror att jag kan ha lyckats undvika att snubbla alltför mycket!

Sidnot: Det är läskigt det där, med att följa människor man inte känner irl på instagram… man känner till stora delar av deras vardag utan att aldrig ha träffat dem. Vilket ofta innebär att när man väl träffar någon, så är det som att man känner dem utan att de vet vem personen är. Jag kan tänka mig att skådisar mött denna upplevelsen några gånger genom åren…

Som ofta, så spinner jag iväg en del när jag pratar(/tänker), så tillbaka till ämnet: Här är några av de bilder vi tog!

Smink, Body Art och Hår stod bästa Jessica Schädlich / Short Cut för!

Kristin Winnergård Kristin Winnergård Kristin Winnergård Kristin Winnergård Kristin Winnergård

Att vara personlig

Detta inlägg är bara intressant för min mamma, som aldrig kommer be mig vara tyst när jag pratar om ointressanta saker.

Häromveckan så fick jag påpekat att jag borde vara mer personlig i mina offentliga kanaler. Jag håller med, personlighet går hem. Att bara kolla på bilder är vad jag har pinterest till. Jag funderar mycket på att skriva mer personligt här, men det är svårt. Svårt för att det finns ett mellanläge som man behöver träffa. Att hitta den magiska gränsen mellan att prata om vädret och diskutera en vårta man fått på pungen(kan killar ens få det? jag vet inte). Den gränsen. Jag ska alltså ha samma personlighet som jag har med mina vänner, men jag ska hålla nivån barnvänlig. Det är svårt. Sure, klart att man kan gå all-in. Komiker går all-in och de har fortfarande vänner. Men jag tror att det blir svårt att skriva ett inlägg om könsvårtor på samma sida som jag försöker marknadsföra exklusiva bröllopspaket. Ni kanske förstår dilemmat? I-landsproblem.

Som en sidnot så jag inte får skäll eller konstiga frågor av min mor: Nej, jag har inte ett vårtproblem i min vardag. Jag tyckte bara att det var ett lämpligt exempel för den poäng jag ville nå fram med.

Sedan så finns det direktiv för hur text ska skrivas för att vara intressanta. Inled med ett problem – avsluta med en lösning. Well, om jag haft en lösning så hade detta inlägg inte existerat. Jag har inte knäckt koden för att spontant vara personlig på ett tilltalande sätt. Det enda jag har att erbjuda i den frågan är informationen att jag skriver detta ifrån soffan. Här sitter jag med uppknäppta jeans, ett linne som en gång var vitt(enligt kvittot, jag har inget minne av detta), en bh som jag haft sedan gymnasiet och med en kopp kallt kaffe som min främsta vätskekälla. På tvn rullar Gilmore girls säsong 2, perfekt bakgrundsserie eftersom jag sett den sjutton gånger.

Här är en bild på min katt. Alternativet för denna typ av post är bilder på kaffekopp i solen eller bilder på mina barn med mat i hela ansiktet. Något som även funkar är selfies i halvrab ljus. Jag dricker inte kaffe i solen, jag har inga barn och ni kan säkert själva relatera till hur ni ser ut en dag när ni kvällen innan somnat med sminket. Do the math.

Kärleksfotografering: Nathalie och Emil – Del 1 av 3

ÄNTLIGEN! Häromveckan så fotograferade jag DeSomInteKanSlutaSkratta.se, i vardagligt tal kallade för Nathalie(länk) och Emil. Nu har jag äntligen blivit klar med en del av bilderna, and here goes part 1! Hoppas att ni tycker om dem :* Och gör ni inte det så gör det inget, för jag gillar dem ändå, haha!
Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil Moment design kärleksfoto göteborg uddevalla lysekil
Som tidigare nämnt(länk) så var vi i en underbar skog. Den ligger i Bokenäs, närmare bestämt.

BTS Love Session: Nathalie och Emil

Dagens fotografering var med två snyggingar, Emil och Nathalie. Absolut, de är supersöta. Men nu till det viktigaste i bilderna: HAR NI SETT MILJÖN ELLER?! Jag hade kunnat fotografera en soppåse där och det hade varit effin gorgeous ändå, jag lovar. Vi gick säkert sju mil för att komma dit. Det kändes iallafall som sju mil, eftersom jag hade vita skor på mig och marken var blöt.

Vad är receptet för denna typ av miljö? Enkelt: Rent. Att fotografera i skogen kan vara underbart, men det krävs att det är rent. Det som ögat har överseende med, tex ris i förgrunden, har inte kameran överseende med. Så när Nathalie presenterar denna underbara skog som såg ut att vara städad just för detta tillfälle, så blev jag vääääldigt glad.

Exakt vad ordet ”rent” innebär är väldigt olika. Det kan vara att trädstammarna är helt kala, eller att marken är helt tom. Men ofta när man går in i en skog, så är det ett virrvarr av detaljer, olika slags växter i olika höjder och olika färger. Att det är ”rent” kan också vara att det är totalt kaos i växtväg, men att allting går i samma färg.

Som alltid så tog jag alldeles för många bilder, så nu skall jag återgå till att svära över att jag inte kan välja mellan dem. Samtidigt så kommer Nathalie att skälla på mig för att det tar för lång tid att få bilderna. Aaaah, I love my job <3

De riktiga bilderna? De kommer, ta’t lugnt 😉 Tills dess så kan ni titta på bilder ifrån en tidigare fotografering med Nathalie, den hittar ni här(länk) och här(länk)

Fotografering Fotograf Bokenäs UddevallaFotografering Fotograf Bokenäs Uddevalla

RIP Mayana <3

Nyligen så förlorade hästvärlden en väldigt vacker dam, Mayana (BJ Thee Mustafa- Maharani III). Mayana bodde här i Uddevalla på Sweden Arabian Stud(länk). Hon var ett otroligt avelssto med en fantastisk stamtavla. Det är fruktansvärt tråkigt och jag vet att min vän Kathleen kommer att sakna sin älskade vän något enormt. Bilden nedan är en bra illustration av vilken typ av häst hon var: Lugn, snäll och otroligt vacker. Hon försvann alldeles för tidigt.

MAYANA Mayana och lilla Joline i skogen hemma på gården

MÅL: Maj månad

Det är snart första maj, herregud… Tiden går så otroligt fort… Iallafall! Jag tänkte outa några målsättningar för maj månad! Det mesta handlar om rutiner, och hur jag vill att min vardag ska se ut. Att sätta mål handlar inte helt oväntat om en vardag som stegvis tar dig mot det du vill vara. Jag har skrivit lite om mål nyligen, det hittar ni här(länk)

Egentid
Läsa en bok. Denna gången är det en uppdatering av ”Tala som Ted”(länk)  som är på agendan. Jag läste den förra sommaren och jag kan varmt rekommendera den. Första gången läste jag för att snappa upp det som stod. Denna gången strävar jag efter att fokusera på inlärningen av det. Snittar jag 9 sidor om dagen så löser jag det på en månad. Inga problem!
Träning. Jag siktar på aktivitet i gymmet tre gånger i veckan.

Fotograferande
Uppdatera Instagram. Jag älskar Instagram, men det senaste halvåret så har min egen fotosida(länk) verkligen inte fått den tid som jag vill lägga. Bättring krävs. Tre inlägg per vecka är en rimlig målsättning.
Bli klar med 2017 bröllopsportfolio. Denna är riktigt läskig, då det är ett ENORMT projekt tidsmässigt. Jag har påbörjat det, och jag har satt upp ett tabellsystem så att jag kan ha koll på allting. Men huah, det kommer bli tufft. Denna punkt är endast ett delmål till att uppdatera allt i portfolioväg. Så 2017 bröllop är endast en av sju kategorier för det året. Sedan har jag flera år till att ta itu med. En sak i taget!

Relationer
Vara utomhus med farmor. Farmor är stundvis väldigt ostadig i benen. Hon har en rullstol som är jättebra när hon inte orkar gå själv, men hon blir lätt rädd när det är ojämnt underlag, tex kullersten eller att vägen lutar lite. Under vintern har hon inte varit utomhus någonting, eftersom risken för halka har gjort det ännu mera avskräckande. Jag har försökt att uppmuntra henne och lovat att jag inte kommer att låta henne välta i stolen, men tyvärr utan framgång. Men nu är det inte is ute längre, och det börjar dessutom bli varmare. Så hennes anledningar till att inte kunna gå ut är officiellt borta! 😀

Hemma
Balkongfix. För er som varit hemma hos oss så vet ni att balkongen i nuläget är den plats där vi samlat all skit som har med inomhusfixandet att göra. Tex hallgarderoben som vi rev ligger vackert placerad där, tillsammans med andra saker som skall till tippen. Vi har en sittgrupp på ingång och jag LÄNGTAR efter att få iordning därute så att jag kan gå bad shit crazy på blomfronten. Blommorna är egentligen bara en ursäkt att få använda alla prydnadssaker och ljuslyktor. Om min Pinterest är överfull med inspo? Japp.

Utöver dessa så har jag en del andra förhoppningar, men dessa vågar jag inte riktigt tala högt om ännu…

Fotograf Uddevalla
Typ två år gammal bild på mig… som sagt, tiden går sjukt fort.
Tack bästa Lisa för bilden <3

En helt vanlig dag

Jag känner ofta att jag saknar att skriva av mig, om det som är en helt vanlig dag. Skriva helt osammanhängande och utåt sett innehållslöst och supertrist. Så att den enda som läser är jag om tio år, och mamma såklart. Jag glömmer så otroligt mycket. Jag har alltid gjort det. Jag vet inte om det beror på stress eller epilepsi, eller kanske både och. Jag har pluggat minnesträning, men antingen har jag inte tränat tillräckligt eller så har jag ett sämre minne än de flesta. Och genom att skriva ner saker med egna ord, så är det lättare att minnas dem. Jag tänker främst på vår resa till Italien. Mamma, Daniel, min lillebror Mikael och hans tjej Karro åkte till Italien i en vecka. Det var mammas första flygresa, och vår första större resa ihop. Större delen av resan minns jag inte alls. Jag har bilder ifrån nästan allt, och trots bilderna så är det flera platser jag inte minns att jag har stått på. Det är tråkigt, och detta var inte ens två år sedan. Tänk då hur ett helt liv blir…

Tillbaka till skrivandet. Jag har blivit skadad av alla guider om hur man ska skriva ett perfekt blogginlägg. Absolut, jag älskar att nischa in mig på saker, att skriva krönikor. Men en helt vanlig dag är inte nischad, den är blandad och utan adlinks. Idag tex(you can leave now, you have been warned). Jag vaknade 2h innan larmet och kunde inte somna om. Jag har varit sjuk i flera veckor, och just nu är jag i en hostperiod som verkar ha en förkärlek för att infinna sig när jag skall försöka somna(ja, jag har provat olika vinklar. Hostmedicin? Va?! Finns det?! Ja, jag har självklart försökt med det också.). Jag lyckades somna om lite på soffan innan Daniel kom och väckte mig. Helt slutkörd lyckades jag glömma allt viktigt och tog mig till jobbet(aka åkte med i Daniels bil). Dagen innehöll en massa datorjobb, ovanligt nog, samt två fotograferingar. Först ut så skulle jag följa med ett gäng mellanstadieelever när de målade grafitti i en (godkänd) tunnel. Inte helt oväntat med kids i den åldern så fick jag även ett gäng coola hopp- och grimasbilder, och jag visade lite kul effekter som man kan göra med kameran. Vi skall ses igen om några veckor, då vi skall gå igenom bilderna samt redigera dem tillsammans. Det ska bli sjukt intressant att göra det tillsammans med ett gäng tioåringar. De flesta jag diskuterar redigering med är nördiga fotografer, så troligtvis krävs någon form av omformulering ifrån min sida för att publiken skall hänga med…

Efter lite hjälp ifrån google så hittade jag tillbaka till studion. Mitt lokalsinne är inte starkt nog att ”ta samma väg som du kom” skall funka åt två håll. EN dag så kanske. Väl i studion så väntade en glamourös lunch: Keso och banan. Alltså det är så SJUKT gott. Hoppa att jag aldrig tröttnar på det! Eller a, ”om jag tröttnar på det så hoppas jag att jag slutar äta det” är väl kanske en mera korrekt formulering. Därefter panikstädade jag studion lite inför nästa kund, som var ett syskonpar på ett och fyra år. Inte helt ovanligt så körde minstingen ”intern tävling i hur snabbt man kan krypa ur bild”. Det är en väldigt populär lek i den åldern, nästan alla småttingar verkar ha den som favvo. Efter att mamman fått sig ett träningspass i grenen ”Lyft med Liten Bebis”(#crossfitathome) så hade jag fått ett helt gäng med supersöta bilder. När vi var klara så var det tillbaka till datorn, och redigering av personalbilder till en frisörsalong samt bilder ifrån ett bilfotografering stod på agendan.

När dagen närmade sig sitt slut så ringde Daniel med den dagliga frågan ”vad ska vi äta?” följt av mitt standardsvar ”välj du”(jag HATAR matlagning). Efter det så placerade jag mig i soffan och nu har jag suttit här med mitt enorma projekt att få ordning på min portfolio. I bakgrunden så spelas Suits ifrån början. Det är väl tredje gången på tre år som jag ser om den serien, SÅ bra!

Detta är en vanlig dag. Den är blandad, helt enkelt. Tack för att du läste, mamma. Jag älskar dig <3

graffiti UddevallaNågra bilder ifrån dagen. Av respekt för eleverna så håller vi dem anonyma 🙂
graffiti Uddevalla
graffiti Uddevalla
graffiti Uddevalla

Att sätta ett SMART mål

Jag har läst oääändligt(ok, typ 12…) antal böcker om detta. Jag har gått på föreläsningar, lyssnat på intervjuer och antal podcastavsnitt skall vi inte ens diskutera. Det är många, helt enkelt.

Ett vanligt uttryck för mål är att de skall vara SMART. Japp, det är en förkortning.
S = SPECIFIKT, tydligt, konkret. Exempel: ”Läs en bok om självutveckling”
M = MÄTBART, något du kan mäta och därmed bocka av när det är avklarat. Exempel: ”Spring 1mil på under en timme”
A = ACCEPTERAT. Dvs något som inte bara är tomma ord, utan något du faktiskt vill göra.
R = REALISTISKT, möjligt. Absolut, mål skall vara utmanande, men det skall vara rimligt. Tex så är ”Jag vill bli prinsessa i Sverige.” kanske något orealistiskt, om jag inte planerar att gifta in mig i kungafamiljen.
T = TIDSSATT, du skall sätta en deadline. Detta hjälper dig att planera in eventuella delmål och rutiner i din vardag som tar dig närmare målet. Utan detta så blir ditt mål lätt ”Någon gång”, och därmed något som aldrig blir av.

Varför tar jag upp detta då? Jo, för att jag satte mig nyligen och började skriva ner mål jag har, både kortsiktiga och långsiktiga. Och jag är ganska rutinerad när det kommer till denna procedur, så jag vet att ”må bra” är ett värdelöst mål, för det är inte något du kan checka av på samma sätt som ”fotografera ett bröllop utomlands”(check, länk). Men jag har insett en sak, som sätter käppar i hjulet för denna procedur. Jag kom till insikt om detta senast idag, när min pt frågade mig vad jag hade för mål med träningen i nuläget. Mitt svar, som jag står fast vid, löd ”Jag kan absolut ange mina mål i vikter. Vikt på mig själv, vikter på hur mycket jag ska ta i knäböj, marklyft och bänkpress. Jag vet precis vilka vikter jag siktar mot. Men dessa vikter spelar ingen som helst roll om jag känner mig stark. Om jag känner mig stark, så struntar jag i vad som står på vågen. Om jag känner mig stark, så kommer jag att må bättre och tycka träningen är roligare än om jag checkar av något på en lista.”

Det är en ganska skön insikt, men också ganska jobbig. Jobbig, för att det gör att mina yttersta mål blir vaga. Mål som ”må bra” och ”var glad” blir PRECIS vad jag söker. Alla konkreta mål, tex ”bestig ett berg” följs av ett ”om inte…”. Jag har inget intresse av att bestiga ett berg, om resan är värdelös. Då hänger jag hellre med familjen. Jag gissar att det är en ganska vuxen insikt, att det yttersta man strävar efter är lycka i vardagen.

Hur gör man då med denna typen av mål? Jo, man konkretiserar dem. Man bryter ner dem till små rutiner, som driver en mot det tillstånd man vill vara i. Och jag som är ett fan av att skriva listor för allt jag skall göra, fyller på dessa med små små rutiner som skall göras dagligen. Exempel? Självklart, en bloggpost måste ju sätta prestationsångest hos er läsare.

x Five minute journal(länk) – En bok jag verkligen kan rekommendera att ha brevid sängen. Den blir ännu bättre om ni faktiskt skriver i den. Ett tips är att, likt mig, ha med den i er dagliga rutin.
x Ring *person*. I denna lista placerar jag vänner och närstående. Jag är alldeles för dålig på att ringa människor runt mig, och veckorna flyger förbi. Därför försöker jag hjälpa mig att komma ihåg att ringa t ex farmor, eftersom jag vet att tre veckor för mig går galet fort för mig, och väldigt långsamt för henne.
x Logga frukost, lunch, middag. Att logga min mat gör att jag blir mer noggrann med vad jag äter och att jag äter nyttigare.
x Vik tvätt. Man inser att man blivit vuxen när man mår bra av ett städat hem.

Dessa är små saker som kan vara med i min dagliga rutin. Alla saker som bidrar till att jag hamnar i ”må bra”. Jag vet inte om det jag gör är rätt, men vad gör det om 100år, som de säger.

SMART mål bröllopsfotograf
Ett ganska bra exempel på ett SMART mål jag uppnått: Mitt foto på omslaget av en bröllopstidning. 

Bröllopsfotograf UddevallaEtt sämre exempel på ett SMART mål, men något jag tänker på och njuter av varje vecka:
Ha riktigt jävla kul på ett bröllop. Denna upplevelse klår vilket omslagsfoto som helst.

Fitnessfotografering – Isabella Von Weissenberg

Som vissa av er vet så har jag tidigare haft ett intresse för att lyfta tunga saker, frivilligt och syfteslöst. Man betalar inträde för att lyfta fabriksbyggda stenar och dra i snören som sitter fast i andra änden, så man bidrar helt enkelt till att snurra skattepengarna och skapa arbetstillfällen, helt utan anledning egentligen. Jag vet, jag snurrar iväg ganska fort, tillbaka till ämnet! Numera är jag bättre på att spendera tiden framför en skärm med flottiga chipshänder, men trots att jag själv falerat totalt med självdisciplinen att ta mig till gymmet, så kryllar min instagram fortfarande av grymma människor som delar kärleken till skivstänger. En av dessa personer är ingen mindre än Isabella von Weissenberg(länk). Hon är orimligt stark och måste helt klart missat kursen i hur tyngdlagen fungerar. En imponerande brud, minst sagt.

Så, när detta tillfälle att få fotografera Isabella gavs så blev jag supertaggad! Inte bara för att det är himla kul att fota fitness, men att tvinga någon som dietar att frysa har, när jag ser tillbaka i kalendern, visat sig vara något jag gillar. De flesta av mina favoritbilder är nämligen ifrån tillfällen där det varit orimligt kallt…  Jag får återkomma om jag har sadistiska drag eller bara gillar ljuset när det är kallt. Iallafall; jag har påbörjat urvalet av bilderna och det känns bra, så jag hoppas att ni skall tycka om dem! Om ni inte gör det, så skiter jag faktiskt i det, för jag gillar dem och Isabella slog någon form av rekord när det kom till antal valda bilder. Så antingen är hon kär i sig själv, eller så gillar hon också bilderna, vilket är det viktigaste 😀

Nu så ska jag till mamma och leta påskägg aka kolla vad som finns i hennes kyl.

TyngreNär det råder osäkerheter om vilka kläder man ska ta med – ta alla. Notera snön i bakgrunden…
Isabella Von WeissenbergEn tapper Isabella som kämpade bra mot kylan

Stort tack till Sweden Arabian Stud för att vi fick låna erat ridhus!

JessicaSchädlich vs AlexandraStyle vs LindaSvensson

Hej på er! I söndags var det dags för vår stylade fotografering, som vi planerat ett BRA tag för nu. Att hitta ett datum som funkar för flertalet personer är inte det lättaste, men i söndags fick vi till det!

Bilderna ligger i produktion. Med det menar jag att de väntar på att jag skall kunna välja ut 10 av de hundratals jag tog. samma i-landsproblem som alla fotografer lider av, hehe. Men jag är SÅ taggad på att få publicera dem! Stay tuned!

Short Cut Uddevalla Frisör Dagen började på Short Cut i Uddevalla hos frisör och mua Jessica Schädlich.
Jessica är riktigt duktig, och när det kommer till kreativitet så ser jag verkligen upp till henne!
Hon stod för hår och smink, och hade hjälp av härliga Pia som åkte upp till oss ifrån Göteborg.

Short Cut Uddevalla Frisör Alexandra stod för dagens styling.
Hon hade med sig ett enormt utbud av snygga kläder, med en mix av äldre plagg och en hel del nytt som skall komma till våren.
Short Cut Uddevalla Frisör Vårat klädurval – i butik i vår/sommar.Short Cut Uddevalla Frisör Lite av dagens ”löshår”.
Vass(sprayade med guldfärg), fjädrar samt dreads och lite mer klassiskt löshår.
Short Cut Uddevalla Frisör Pia och Jennifer, en av våra GRYMMA modeller.Short Cut Uddevalla Frisör Vår andra modell, underbara Pernilla som blir sminkad av JessicaShort Cut Uddevalla Frisör

Gravidfotografering i Mörk Granskog

Hej på er!
Detta är ifrån en av mina senaste fotograferingar, en gravidfotografering i mörk granskog i Uddevalla. Detta är en av mina absoluta favoritmiljöer, oavsett vad man skall fotografera.

En mulen, sval(iskall) vinterdag med denna vackra kvinna i v 35. Klänningen är en av de jag har till utlåning för gravidfoto. Den är perfekt till gravidfotograferingar, för den går att variera på många vis, och den går att stretcha otroligt långt. Idag valde vi att köra looken på klänningen ganska enkel, och skippade möjligheten till halterneck samt att vi ej tog fram släpet då vi tyckte att det blev snyggare med ett cleant upplägg denna gång. Ni hittar mer av mina gravidbilder här , och mer information om att boka en fotografering hos mig här

Ett inlägg om hur jag bäst planerar för kalla fotograferingar kommer inom kort 🙂

Den otroligt vackra hårkransen är gjord av Camilla Johansson. Hon gjorde även alla dekorationer till detta bröllopet Ni hittar henne på instagram @lilladalsland

Gravidfotografering i Mörk Granskog Gravidfotografering i Mörk Granskog Gravidfotografering i Mörk Granskog Gravidfotografering i Mörk Granskog Gravidfotografering i Mörk Granskog