Jag känner ofta att jag saknar att skriva av mig, om det som är en helt vanlig dag. Skriva helt osammanhängande och utåt sett innehållslöst och supertrist. Så att den enda som läser är jag om tio år, och mamma såklart. Jag glömmer så otroligt mycket. Jag har alltid gjort det. Jag vet inte om det beror på stress eller epilepsi, eller kanske både och. Jag har pluggat minnesträning, men antingen har jag inte tränat tillräckligt eller så har jag ett sämre minne än de flesta. Och genom att skriva ner saker med egna ord, så är det lättare att minnas dem. Jag tänker främst på vår resa till Italien. Mamma, Daniel, min lillebror Mikael och hans tjej Karro åkte till Italien i en vecka. Det var mammas första flygresa, och vår första större resa ihop. Större delen av resan minns jag inte alls. Jag har bilder ifrån nästan allt, och trots bilderna så är det flera platser jag inte minns att jag har stått på. Det är tråkigt, och detta var inte ens två år sedan. Tänk då hur ett helt liv blir…

Tillbaka till skrivandet. Jag har blivit skadad av alla guider om hur man ska skriva ett perfekt blogginlägg. Absolut, jag älskar att nischa in mig på saker, att skriva krönikor. Men en helt vanlig dag är inte nischad, den är blandad och utan adlinks. Idag tex(you can leave now, you have been warned). Jag vaknade 2h innan larmet och kunde inte somna om. Jag har varit sjuk i flera veckor, och just nu är jag i en hostperiod som verkar ha en förkärlek för att infinna sig när jag skall försöka somna(ja, jag har provat olika vinklar. Hostmedicin? Va?! Finns det?! Ja, jag har självklart försökt med det också.). Jag lyckades somna om lite på soffan innan Daniel kom och väckte mig. Helt slutkörd lyckades jag glömma allt viktigt och tog mig till jobbet(aka åkte med i Daniels bil). Dagen innehöll en massa datorjobb, ovanligt nog, samt två fotograferingar. Först ut så skulle jag följa med ett gäng mellanstadieelever när de målade grafitti i en (godkänd) tunnel. Inte helt oväntat med kids i den åldern så fick jag även ett gäng coola hopp- och grimasbilder, och jag visade lite kul effekter som man kan göra med kameran. Vi skall ses igen om några veckor, då vi skall gå igenom bilderna samt redigera dem tillsammans. Det ska bli sjukt intressant att göra det tillsammans med ett gäng tioåringar. De flesta jag diskuterar redigering med är nördiga fotografer, så troligtvis krävs någon form av omformulering ifrån min sida för att publiken skall hänga med…

Efter lite hjälp ifrån google så hittade jag tillbaka till studion. Mitt lokalsinne är inte starkt nog att ”ta samma väg som du kom” skall funka åt två håll. EN dag så kanske. Väl i studion så väntade en glamourös lunch: Keso och banan. Alltså det är så SJUKT gott. Hoppa att jag aldrig tröttnar på det! Eller a, ”om jag tröttnar på det så hoppas jag att jag slutar äta det” är väl kanske en mera korrekt formulering. Därefter panikstädade jag studion lite inför nästa kund, som var ett syskonpar på ett och fyra år. Inte helt ovanligt så körde minstingen ”intern tävling i hur snabbt man kan krypa ur bild”. Det är en väldigt populär lek i den åldern, nästan alla småttingar verkar ha den som favvo. Efter att mamman fått sig ett träningspass i grenen ”Lyft med Liten Bebis”(#crossfitathome) så hade jag fått ett helt gäng med supersöta bilder. När vi var klara så var det tillbaka till datorn, och redigering av personalbilder till en frisörsalong samt bilder ifrån ett bilfotografering stod på agendan.

När dagen närmade sig sitt slut så ringde Daniel med den dagliga frågan ”vad ska vi äta?” följt av mitt standardsvar ”välj du”(jag HATAR matlagning). Efter det så placerade jag mig i soffan och nu har jag suttit här med mitt enorma projekt att få ordning på min portfolio. I bakgrunden så spelas Suits ifrån början. Det är väl tredje gången på tre år som jag ser om den serien, SÅ bra!

Detta är en vanlig dag. Den är blandad, helt enkelt. Tack för att du läste, mamma. Jag älskar dig <3

graffiti UddevallaNågra bilder ifrån dagen. Av respekt för eleverna så håller vi dem anonyma 🙂
graffiti Uddevalla
graffiti Uddevalla
graffiti Uddevalla

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *