Linda Svensson Fotograf Uddevalla
Linda Svensson Fotograf Uddevalla
Linda Svensson Fotograf Uddevalla

OM FOTOGRAFEN

Jag håller till på Västkusten, med min sambo, vår dotter och en katt. Jag föredrar att bo där det är lugnt och tyst när man går utanför dörren. Jag trivs i ett liv med kontraster, och älskar att sitta själv i dagar och grotta ner mig i bildredigering, för att sedan mingla engagerat och obehindrat på bröllop bland en massa människor jag inte känner. Jag har inga problem att ta ledningen, och styra upp en fotografering av modeller på detaljnivå. Jag älskar samtidigt att vara osynlig när jag fotograferar, och när jag är på tex ett bröllop så är det underbart att backa undan lite, och fånga ögonblicken i dess mest naturliga form - opåverkade.

Snygga bilder i naturligt ljus har alltid varit något mitt hjärta slår varmt för. Efterhand så utvecklades kärleken till att fota människor, och idag så är det genuina, äkta ögonblick i snyggt ljus som är det bästa jag vet. Detta om vi då bortser ifrån att få sovmorgon, dricka juice när man är uttorkad samt att lukta på doftljus, som alla vid tillfälle hamnar högre upp på listan.

Fotograferandet har varit en passion i snart tio år, och mitt företag har funnits i sex av de åren. Min kamera har styrt en stor del av mitt liv, och den har tagit mig på många platser. Jag har haft lyxen att fotografera mycket utanför Sverige, där Italien, Tyskland, Belgien och Frankrike är de länder jag besökt mest i Europa. Det har även blivit några turer till varmare delar av USA, en sväng till Turkiet samt en riktigt häftig resa till Iran. Jag har alltid älskat att få resa i yrket, då man får se och uppleva så otroligt mycket på köpet. På senare tid så har jag dock blivit alltmer kär i de miljöer som finns hemma, med närheten till havet.

VEM ÄR LINDA

Jag älskar att vara själv, men hatar att känna mig ensam. Bra ljudkvalité är något av det bästa som finns, kanske tom bättre än en riktigt god ost.

Jag är en kattmänniska, men alla mina vänner är 100% hundmänniskor. Jag är inget fan av bubbel, men jag älskar att njuta av ett bra rödvin. Jag har alltid levt med hästar runt mig, men förstår inte hur sjutton man orkar att ha en egen.

Jag skiter fullständigt i image, men älskar kvalité. Jag äcklas av främlingsfientlighet och anser att jämlikhet bör vara en självklarhet.

Jag har epilepsi, vilket ni kan läsa mer om här. Naturen är bland det vackraste som finns, men jag är värdelös på att prioritera tid där. Jag lägger extremt mycket tid på att titta på ståuppkomik, och jag älskar grov humor. Jag värderar bra och närodlade råvaror högt, men hatar att laga mat.

Jag är en mångsysslare. I moderna ordalag så tycker folk om att kalla sig för entreprenörer, men jag ser det mer som att jag har en oändlig “att-göra” på hobbyfronten, då jag har lyxen att arbeta med min hobby.

Du imponerar på mig genom att vara en driven person, och du får mig att tycka om dig genom att våga vara dig själv. Om du känner dig lite busig och vill vinna extra pluspoäng så gör du det genom att bjuda mig på kaffe och kanske en kaka eller två.