Jag har haft semester. Nu har säkert hälften av er somnat, vilket är helt förståeligt. Jag menar, hur intressant är det om man inte kan bidra med någon exotisk safari i bildväg? Nej, precis. Det var exakt så jag ville ha det. Jag har haft en riktigt tung vår. Eller ett riktigt tungt år, om vi skall vara ärliga. Jag har varit väldigt stressad och känt mig otillräcklig på för många fronter. Så när Daniel fick reda på att han skulle ha semester i 2v, så planerade jag också in det. Ni som är egenföretagare känner säkert till hur svårt det är att stänga av. Hur svårt det är att inte svara på mail när klockan är 21, och att på så sätt vara online jämt. Det är inte svartvitt när man jobbar och inte, allt är en gråzon och för många, inklusive mig, så blir det väldigt påfrestande. Det blir svårt att vara ledig, eftersom man inte vet om det faktum att man är ledig en lördag, eller en kväll kan göra att man 6mån senare har svårt att få ekonomin att gå ihop. Man är ALDRIG klar, helt enkelt. Förnuftet är såklart fullt medvetet om att INGEN NÅGONSIN är klar, för oavsett inom vilket område, även privat, så finns det alltid något man kan göra bättre. Men trots att förnuftet vet att Good Enough är ett bra uttryck att tillämpa ibland, så kan det vara svårt att få känslorna att hänga med på den biten. Det slutar med en ond cirkel, där man är ledig och har dåligt samvete för att man inte jobbar. När man sedan jobbar, så får man dåligt samvete för att man prioriterar bort familj och vänner. Den kombon är inget bra recept på välmående.

Som alltid när jag skriver ”man”, så är det jag egentligen menar ”jag”, men eftersom jag gissar att detta inte är unikt, så känns det ok.

Så, semester alltså. Jag plockade bort sociala medier ur mobilen och jag lovade mig själv att inte hålla på med något fotorelaterat under dessa två veckor. Jag trodde aldrig att jag skulle lyckas, men det gjorde jag. Inget facebook, inget instagram, och inget redigerande. Jag har inte fotograferat någonting, bortsett några enstaka mobilbilder. Oavsett vem du är: Om du behandlar din mobil som en kroppsdel, så kan jag verkligen rekommendera att skippa den i en vecka eller två. Jag mådde otroligt bra av det, och kommer definitivt att göra det igen.

Under dessa två veckor så har det varit både full fart och väldigt lugnt. Daniel och jag har fixat en hel del hemma, men även sovit otroligt mycket och tittat på fotbollen. Organiserat om i garderober, målat väggar och tak i hall och badrum, bytt golv i hallen och en hel del annat som går under kategorin renovering. Sedan så tog vi en tur med Daniels pappas båt ute i Ljungskile och tältade över natten med några vänner. Vädret var klockrent och allt var underbart. Det kom även förbi en säl och hälsade på, men den missade jag då jag satt bakom ett träd och kissade. Såatteeeeh…

I vilket fall som helst så är det otroligt skönt att vara tillbaka på jobbet igen. Jag är otroligt taggad och jag har en hel del på min agenda framöver. Det mesta är internt arbete som inte kommer märkas utåt, men det kommer underlätta en hel del för mig och effektivisera arbetsflödet.

Canon 70-200

På bilden ser ni min älskling, min äldsta kamera med mitt favoritobjektiv, Canon 70-200 . 70-200 är zoomomfånget, vilket är väldigt stort. Det är perfekt för att fota sport(i mitt fall hästar) eftersom det man fotar kan röra sig väldigt mycket och man med zoomen då har möjlighet att följa med objektet utan att behöva springa runt hela tiden. Det är ett relativt ovanligt objektiv bland bröllopsfotografer. De flesta bröllopsfotografer tycker om fasta objektiv, dvs sådana som är tex 85mm eller 35mm och inte går att zooma med. De har definitivt sina fördelar på andra plan, men jag älskar flexibiliteten som ett zoomobjektiv erbjuder. Om något plötsligt händer en bit bort, så ökar chansen att jag hinner fånga det innan ögonblicket är borta, eftersom jag inte behöver röra mig fullt lika mycket. Detta är väldigt användbart vid tex gratulationer utanför kyrkan, speciellt när ett barn en bit bort plöstligt gör något gulligt och jag vill fånga en närbild – då vet jag att jag kan det.
Jag hoppas att jag aldrig behöver välja mellan detta objektivet och Daniel, för jag är inte säker på vilket jag skulle välja 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *